Олександр
Олександр спеціаліст з просування бізнесу в інтернеті
У Вас постало питання?
Або Ви хочете обговорити свій проект
з нашим фахівцем?
Заповніть форму
і ми зв'яжемося з Вами
найближчим часом.

Effective Studio

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: header__uk

Filename: uk/top.php

Line Number: 155

Що таке html верстка і якому її вигляду віддати перевагу

Часто отримую питання від потенційних клієнтів про те, що таке блочна верстка (верстка шарами) і в чому її принципова відмінність від табличної верстки. Цей короткий конспект призначений саме для того, щоб висвітлити на такі питання один раз і не дублювати інформацію в подальшому. Секрет, що створення сайту відбувається в кілька етапів, на одному з яких дизайнер надає замовнику растровий або векторний макет майбутнього сайту. Наступний крок – один із найважливіших, треба зауважити – якраз і називається html-версткою макета. Так, дизайнерський макет відповідає всім вимогам і забаганкам, він найкрасивіший, найпроробленіший, найблискучіший… але, на жаль, цього замало =]. Щоб браузери відвідувачів могли повноцінно працювати із сайтом, перемикатися між сторінками та швидко завантажувати інформацію такий макет потрібно перетворити на формат HTML. Саме процес перетворення графічного макету сайту у формат, який використовується в мережі та прийнято називати html-версткою. На сьогоднішній день немає жодної програми, яка дозволяє робити таку роботу автоматично. Максимум - полегшувати та прискорювати роботу верстальника. Та й кращим вважається написання коду вручну, без використання програм візуалізації.

Існує два способи верстки сторінок - верстка з переважним використанням таблиць та верстка блоками або шарами (блочна, шарова, каскадна, чудова, css верстка). У випадках, коли поставлене завдання не вдається вирішити лише використанням одного з методів, застосовуються правила двох підходів, а така верстка справедливо називається комбінованою або змішаною.

Спочатку таблиці не були призначені для побудови каркаса сторінки, а служили для впорядкованого та звичного виведення табличних даних. Стандартні таблиці з текстовими даними рідко мають більше двох рівнів вкладеності, тоді як сайти, зверстані за допомогою таблиць просто рясніють подібними рішеннями. Такий підхід до побудови сторінок дуже ускладнює обробку браузером та рендеринг на екрані монітора, ускладнює та засмічує код, уповільнює завантаження сайту.

Блочна, верстка, навпаки, була призначена саме для формування візуальної частини сайту. При використанні блокової моделі код сайту стає набагато компактнішим, за рахунок чого його добре обробляють пошукові роботи. Такий код дозволяє заощаджувати трафік Вам та Вашим відвідувачам, знижує навантаження на сервер, скорочує час на розробку, оновлення та обслуговування візуальної частини сайту, підвищує сумісність та доступність з різних платформ та інтернет-сумісних пристроїв. Ще одна цікава особливість - дизайн сайту можна вмить змінити, внісши зміни лише в один файл, в якому описується поведінка елементів сторінки. Можна мати кілька файлів і змінювати їх залежно від поведінки користувача чи часу доби =]. Приклад таких змін дизайну добре демонструють роботи ентузіастів на сайті http://csszengarden.com/  стовпці сторінки. Просто чудово, а змінюється тільки один файл, код сайту залишається колишнім. Величезна кількість робіт на цьому сайті вкотре свідчить про доступність і популярність блокової моделі верстки.

Останнім часом все більшою і більшою популяністю користується саме блочна верстка, хоча, як і раніше, велика кількість сайтів з табличною та комбінованою версткою.

Добавить комментарий
Имя
Ваш отзыв
+38 (068) 318-29-27
< /div>
Зростання прибутковості вашого бізнесу починається із дзвінка нашому фахівцю
Конфігурація кави Effective Дзвінок у Effective Studio Олександр та Владислав

Отримайте максимальні результати
від свого бізнесу

call_me Намальована стрілка